100% bomull – Hva strikker du?
Hva strikker du, hvem strikker du til, og hva bør du ikke strikke med 100% bomullsgarn? Bomullsgarnet blir generelt sett på som et lettstrikket garn som egner seg litt bedre til folk som er nybegynnere innen strikking. Vel verdt å tenke på om man strikker med disse garnene og ikke for eksempel med ull eller syntetisk materiale, er at bomull ikke er like isolerende og heller ikke like ventilerende. Derfor er det ikke egnet for eksempel å strikke ullsokker, andre typer sokker eller tettsittende bomullsklær. Bakterier som forårsaker illeluktende svettedufter trives veldig godt i bomull og garnets fenomenale absorberingsevne gjør at de trives enda bedre. Den absorberende evnen kan man definitivt dra nytte av i gjenstander som alltid henger til tørk. Derfor kan du med fordel strikke små kjøkkenhåndklær eller små finere bordkluter i dette materialet. Skal du strikke klær i garnet, anbefales varianter som lettere og luftige gensere til våren og høsten eller kanskje en luftig sommertopp. Strikk til deg til deg selv, dine barn eller barnebarn.
Slitesterkt, tynt & tykt bomullsgarn
Ikke bare med mange forskjellige strikkepinner, da garnet er fint - ikke tovende regnes det også som et enkelt garn å håndtere med heklenåler i forskjellige størrelser. Det er mange flere og bedre ting å strikke og hekle med bomullsgarn enn klær. Fordi materialet er holdbart og flere av garnene i kategorien tåler maskinvask opp til 60 grader, kan de passe veldig godt til ting som er lett skitne og trenger å vaskes. Vi tenker på for eksempel smekker til små barn, grytelapper (i tykt bomullsgarn) og heklede og strikkede små leketøydukker.
Økologisk bomullsgarn
For de som ønsker å verne miljøet og bærekraftig utvikling, som vi håper mange av våre kunder ønsker, kan vi selvfølgelig tipse om at vi har flere varianter økologisk garn av bomull i sortimentet. Gleden blir absolutt større når du kan strikke miljøvennlig så vel som holdbart (i dobbel forstand) for å gi bort økologiske håndklær, gensere eller leker til barna eller barnebarna. Se gjerne innom våre andre økologiske garne i utvalget. Vi håper at kundene våre bruker sin forbrukermakt og øker etterspørselen etter disse garnene.
Strikkingens inntog i Sverige
Strikketeknikken er veldig gammel og ble oppfunnet i Italia i løpet av 1200-tallet. Strikking kom sannsynligvis til Sverige på begynnelsen av 1500-tallet, siden den gang har strikkingen blitt stabilt etablert, i form av først og fremst strikking med forskjellige lingarn og ullgarn. Bomullsgarn gjorde sin entre i denne sammenhengen ganske sent i løpet av siste del av 1800-tallet. For rundt 150 år siden begynte industrialismen å ta over og maskinstrikking utviklet seg i rasende fart. Imidlertid har den opprinnelige formen for håndarbeid alltid blitt hengt med og har aldri gått av moten.